قیمت نفت روز دوشنبه در پی واکنش بازار به احتمال افزایش تولید روسیه، آمریکا و عربستان سعودی کاهش یافت و روند کاهش شدیدی که در معاملات روز جمعه داشت را دنبال کرد.
صادرات نفت خام ایران در پی دستیابی به توافق هسته ای برجام از روزانه یک میلیون و ۱۳۰ هزار بشکه در سال ۱۳۹۱ به بیش از ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در سال ۱۳۹۶ رسید.
در حالی که عربستان و روسیه تعدیل کاهش تولید هایی را که به ترمیم قیمت جهانی نفت کمک کرده مورد بحث قرار داده اند، قیمت نفت روز جمعه بیش از ۲ درصد کاهش یافت.
کاهش تولید نفت اوپک و روسیه با خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای ایران تشدید شد و مانند کاتالیزوری برای بالا رفتن قیمتهای نفت عمل کرد. تحلیل گران خبر از رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار میدهند.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر احتمال تولید بالاتر اوپک کاهش یافت اما انتظار میرود ریسکهای ژئوپلتیکی قیمتها را نزدیک به بالاترین رکورد چند سال اخیر نگه دارد.
رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد اوپک به دقت کاهش تولید نفت در ونزوئلا را زیر نظر دارد تا ببیند افت عرضه از سوی این کشور عضو نیازمند اقدام این گروه است یا خیر.
علت اصلی سردرگمی مقامات نفتی درتحولات بازار نفت، وجود ابهام درتبیین تاثیر این تحولات برکشور در شرایط فعلی است و به عبارت ساده تر، نبود پاسخ روشنی به این سوال که آیا روند افزایشی کنونی قیمتهای نفت به نفع ایران است یا به ضرر کشورمان؟
احتمال استفاده اروپا از یورو در تجارت نفت با ایران، تاثیر منفی نفت ۸۰ دلاری بر تقاضای جهانی و و ابراز نگرانی عربستان از عرضه ناکافی جهانی نفت از جمله مهمترین عناوین خبری حوزه نفت در ۲۴ ساعت گذشته است.
چهار نماینده اوپک اظهار کردند که این گروه نزدیک شدن قیمت نفت به مرز ۸۰ دلار در هر بشکه را موقتی و تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی می داند که نشان می دهد هیچ شتابی برای بازنگری در توافق کاهش تولید ندارد.
وزیر نفت از امکان جایگزینی توتال فرانسه در فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت چینی CNPC خبر داد و گفت: برای خروج توتال از قرارداد جریمهای وجود ندارد اما مبلغی که توتال تاکنون در این قرارداد هزینه کرده است تا زمان اجرای کار، بازپرداخت نمیشود.
رویترز اعلام کرد: چین با نگرانی از افزایش قیمت نفت به دلیل تحریمهای احتمالی علیه ایران، حجم قراردادهای خرید نفت خود را دو برابر کرد که بخشی از این خریدها از ایران بوده است.
رئیس جمهور ، حمایت و خریداری جنس با کیفیت ایرانی را تصمیم دولت برشمرد و با تاکید بر اینکه "برتری کالاهای ایرانی در رقابت جهانی افتخار ملی است"، اظهارداشت: دولت پشتیبان طرح های جدید صنعت نفت، خود اتکایی و افزایش تولید داخلی است.